Nogomet

FIFA razmišlja o proširenju broja reprezentacija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
FIFA razmišlja o proširenju broja reprezentacija – Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) ozbiljno razmatra da već za Mundijal u Kataru 2022. godine proširi broj reprezentacija, kaže predsjednik krovne organizacije Gianni Infantino.

FIFA je već donijela odluku da za Svjetsko prvenstvo u SAD, Kanadi i Meksiku 2026. učestvuje 48 selekcija, umjesto dosadašnje 32, a sada postoji ideja i da u Kataru budu više reprezentacija.

“Odlučili smo da povećamo broj reprezentacija 2026. godine. Da li će se isto desiti i za Katar? Razmišljamo… Ako je moguće, zašto da ne?”, rekao je Infantino na Kongresu Azijske fudbalske konfederacije.

Kako je dodao, ako taj zahtjev bude usvojen iz Azije će ići osam ili devet selekcije, umjesto dosadašnjih četiri ili pet.

Za proširenje Infantino ističe da je potrebna podrška Katara, ali i zemalja regiona.

“Moramo da vidimo da li je sve moćuće. Pričamo sa našim prijateljima iz Katara i regiona, nadamo se da je izvodljivo. Svakako ćemo pokušati”.

Njegove riječi dolaze zbog napete situacije Katara sa susjedima Saudijskom Arabijom, Bahreinom, UAE i Egiptom i optužbi da u Dohi finansiraju terorizam, što su oni demantovali.

Vijesti.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno