Nogomet

FIFA pomjerila početak Svjetskog prvenstva u Kataru za jedan dan

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Svjetsko prvenstvo u Kataru se trebalo održati u periodu od 21. novembra do 18. decembra, no FIFA je odlučila pomjeriti početak za jedan dan.

Ovu odluku je donijela FIFA glasovima predsjednika Giannija Infantina, te predsjednika svih šest konfederacija (UEFA, CONMEBOL, CONCACAF, CAF, AFC i OFC).

Katar je prije 12 godina dobio organizaciju Svjetskog prvenstva i već tada je bilo poznato da će utakmica prvog kola u kojoj će Katar igrati biti na rasporedu prvog dana turnira u 20 sati. No, stotinjak dana prije početka turnira Katarani su shvatili da njihova reprezentacija ne otvara turnir, te su zatražili od FIFA-e da promijeni raspored.

Praksa da domaćin otvara turnir je uvedena od 2006. godine, a prije toga je aktuelni prvak igrao prvi meč.

Prema originalnom rasporedu, prvenstvo su 21. novembra trebali otvoriti Senegal i Nizozemska u 14 sati, a kasnije tog dana u 20 sati bi igrali Katar i Ekvador.

Umjesto da jednostavno zamijene termine te dvije utakmice, FIFA je odlučila pomjeriti početak prvenstva za jedan dan.

Tako će Katar i Ekvador 20. novembra u 17 sati otvoriti Mundijal, a dan kasnije bi se igrale utakmice koje su i bile na rasporedu za 21. novembar (Senegal – Nizozemska u 14, Engleska – Iran u 17 i SAD – Vels u 20 sati).

Najviše oštećeni ovakvom odlukom su navijači koji dolaze iz dalekog Ekvadora, a koji su već rezervisali letove i smještaj u Kataru planirajući da je njihov prvi duel na rasporedu 21. novembra. Sada će morati doći dan ranije i potražiti nove smještaje, no FIFA ne mari previše za to.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno