Nogomet

FIFA nije sigurna da li će izreći sankcije BiH zbog utakmice protiv Rusije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) nema jasan stav kada je u pitanju odigravanje prijateljske utakmice između Rusije i BiH, za razliku od UEFA-e koja je potvrdila da nema ništa protiv odigravanja ovog susreta.

Naime, prijateljske utakmice nisu u nadležnosti i odgovornosti UEFA-e, a svako odobrenje za učestvovanje u takvom susretu ne utiču i nisu u suprotnosti s odlukom Izvršnog odbora UEFA-e o suspenziji ruskih ekipa iz UEFA-inih takmičenja.

Press služba FIFA-e odgovorila je na upit ruskog portala Sport-Express, koji se interesovao da li su moguće sankcije prema reprezentaciji Bosne i Hercegovine u slučaju odigravanja prijateljske utakmice sa Rusijom.

“U ovom trenutku ne možemo komentarisati moguće sankcije prema reprezentaciji Bosne i Hercegovine nakon utakmica sa Rusijom. Ne možemo vam pomoći”, odgovorili su iz FIFA-e na njihov upit i tako ostavili određene nedoumice.

Podsjetimo, Nogometni savez Rusije je najavio prijateljske utakmice sa Kirgistanom, Iranom i Bosnom i Hercegovinom.

Susret Rusa i Zmajeva trebao bi se odigrati 19. novembra u St. Petersburgu.

Autor: klix.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno