Nogomet

FIFA i UEFA zatražili demokratsko provođenje fudbalskih izbora u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
FIFA i UEFA zatražili demokratsko provođenje fudbalskih izbora u BiH – U Sarajevu je danas održan sastanak predstavnika Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA) Marije Sofia Malizia Oursi i Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) Jacques Bondallaza sa predstavnicima Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH), generalnim sekretarom Adnanom Džemidžićem, članom Pravnog komiteta N/FS BiH Enesom Hašićem, te Komisije za propise entitetskog FS RS Igorom Ostojićem.

”Razmatrana su mnoga pitanja vezana za rad N/FS BiH, sa posebnim akcentom na preduzete korake u vezi sa provođenjem zakazivanja i održavanja izbora na svim organizacionim nivoima. Zaključeno je da će obje fudbalske asocijacije i dalje pratiti radne aktivnosti N/FS BiH u svim segmentima njegovog djelovanja, a uz to biti i snažna podrška u budućim projektima. U narednom periodu je potrebno izvršiti kvalitetne pripreme za održavanje izbora na svim organizacionim nivoima koji djeluju u okviru N/FS BiH, a prema ranije utvrđenom hodogramu održavanja sjednica skupština svih nivoa organizovanja. Neophodno je poduzeti sve korake u cilju transparentnog praćenja i demokratskog odvijanja izbornih procesa”, saopštili su iz N/FS BiH, te dodali:

”Na kraju posjete su Maria Sofia Malizia Oursi i Jacques Bondallaz istaknuli neskriveno zadovoljstvo posjetom sjedištu N/FS BiH, ocijenivši visokom ocjenom rad Saveza u cjelini, sa akcentom na veoma profesionalnu saradnju sa krovnim asocijacijama.”

Sastanak sa predstavnicima FIFA i UEFA održan je u zgradi N/FS BiH u Sarajevu.

vijesti.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno