Ostali sportovi

FIFA i UEFA za poplavljene sportske objekte

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Svjetska (FIFA) i Evropska (UEFA) fudbalska asocijacija donirale su značajan novac za sanaciju fudbalske infrastrukture na područjima Bosne i Hercegovine koja su ugrožena prošlogodišnjim poplavama. Na aplikaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) iz FIFA-e su pozitivno odgovorili, te su donirali 600.000 američkih dolara.  Potvrdan odgovor u sjedište bh. Saveza stigao je i iz UEFA-e, koja pomaže sa 500.000 eura.

Jedan u nizu projekata humanitarnog karaktera N/FS BiH bit će realiziran uz posredovanje entitetskih komisija, ali i komisije formirane na nivou državnog Saveza, koju sačinjavaju članovi Izvršnog odbora iz gradova pogođenih poplavama u 2014.

“Angažirali smo i sudske vještake koji će izvršiti procjenu štete, kako bi sve bilo objektivno i transparentno. Sredstva iz FIFA-e i UEFA-e usmjerit ćemo direktno izvođačima radova na stadionima, da bi novac bio isključivo utrošen u obnovu u poplavama uništene infrastrukture”, rekao je Jasmin Baković, generalni sekretar N/FS BiH. FIFA je prethodno objavila da će donirati ukupno dva miliona dolara za obnovu fudbalske infrastrukture u BiH, Hrvatskoj, Srbiji i Rumuniji koja je oštećena ili uništena poplavama. Ovu odluku FIFA je donijela na kongresu u Sao Paolu, uoči početka Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno