Nogomet

FIFA: Finale Svjetskog prvenstva na najvećoj pozornici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Finale Svjetskog prvenstva 2026. godine će biti odigrano u New Yorku objavila je FIFA u utorak. Takođe poznato je gdje će se igrati mečevi za treće mjesto i polufinala.

FIFA je objavila raspored za Svjetsko prvenstvo koje će po prvi put imati 48 reprezentacija. Nepoznanica je bila kako će izgledati Svjetski kup jer su do sada ova takmičenja imala 32 tima.

Sada je FIFA objavila da će Prvenstvo imati 12 grupa po četiri ekipe, 32 tima će proći u drugu fazu od kada kreće nokaut faza.

Igraće se u Kanadi, Meksiku i SAD, a određeno je i gdje će biti završnica Svjetskog prvenstva. 19. jula 2026. je finale na najvećoj mogućoj pozornici. New York, tačnije New Jersey i stadion „MetLife“ će biti domaćini velikog finala. Za treće mjesto će se igrati u Miamiju dok su polufinala u Atlanti i Dallasu.

Organizatori su odredili i tri geografske zone gradova domaćina. Tako neće biti moguće da recimo ekipa iz Los Angelesa na sljedeći meč putuje u Philadelphiju.

Prvi meč na Svjetskom prvenstvu 2026. će se igrati u Mexico Cityu na stadionu „Azteca“ i to 11. juna. Dan kasnije će u Torontu Kanada igrati svoj prvi meč, dok će Los Angeles biti domaćin prvog meča američkog tima.

Svjetski kup će biti prava poslastica jer će svakog dana biti četiri utakmice, dok će u posljednjem kolu grupne faze biti i šest utakmica dnevno.

Izvor: N1



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno