Košarka

FIBA odbila KSBiH, ali Zmajevi svejedno neće putovati u Litvaniju!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkaška reprezentacija BiH sinoć je 77:78 u Tuzli poražena od Litvanije u trećem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Revanš meč u okviru 4. kola zakazan je za 27. februar u Vilniusu, no bh. košarkaši zbog sigurnosne situacije odlučili su jutros da ne otputuju u Litvaniju.

FIBA je donijela odluku da odbije prijedlog odnosno zahtjev KSBiH da se odgodi ova utakmica, no putovanja u prijestolnicu Litvanije svejedno neće biti.

“Cijeli dan smo procjenjivali situaciju i donijeli zaključak kako ovo nije trenutak kada naša reprezentacija treba putovati u rizično područje. To je stav Košarkaškog saveza BiH, stručnog štaba i igrača. Diplomatskim kanalima dobili smo informaciju o proglašenju vanrednog stanja u Litvaniji, dakle države koja graniči s Rusijom i Bjelorusijom, a koje su uključene u sukob u Ukrajini. Stoga nas niko ne može ubijediti da nismo donijeli ispravnu odluku. Zasad ne znamo kakve posljedice ćemo snositi od strane FIBA, ali u ovom trenutku nam je puno važnija sigurnost naših reprezentativaca i stručnog štaba”, rekao je generalni sekretar KSBiH Amer Čolan.

Nakon tri utakmice naša reprezentacija, podsjetimo, ima skor od dvije pobjede (Češka i Bugarska) i jednog poraza (Litvanija).

Autor: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno