Košarka

FIBA objavila novu rang-listu: Amerikanci i dalje na vrhu, Zmajevi nazadovali za pet mjesta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FIBA objavila novu rang-listu: Amerikanci i dalje na vrhu, Zmajevi nazadovali za pet mjesta – Svjetska košarkaška federacija (FIBA) objavila je novi rang-listu muških reprezentacija na kojoj su Sjedinjene Američke Države, uprkos lošem izdanju na Svjetskom prvenstvu u Kini, zadržale lidersku poziciju.

Srbija, koja je važila za jednog od najvećih favorita Mundobasketa, a na kraju zauzela petu poziciju, pala je za dva mjesta i sada je šesta selekcija svijeta, prenosi Anadolu Agency (AA).

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se na 45. mjestu FIBA-ine liste, Zmajevi su nazadovali za pet mjesta.

Drugo mjesto zadržala je Španija, koja je u Kini postala novi svjetski šampiona, a najzapaženiji skok među deset najboljih svjetskih reprezentacija ostvarila je Australija. Plasmanom u polufinale svjetske smotre Australci su sa 11 skočili na treće mjesto. Ipak, Australija nije najviše napredovala od selekcija iz top deset, jer je to napravila Češka. Naime, Česi su sa 24. stigli na deset mjesto.

Od ostalih reprezentacija iz regiona nakon Srbije najbolje je plasirana Hrvatska na 14. mjestu. Slijede Slovenija na 16. poziciji, Crna Gora na 26, Sjeverna Makedonija na 53. i Kosovo na 69.

Poredak prvih deset košarkaških reprezentacija svijeta: SAD 786,4 bodova, Španija 731,5, Australija 673,6, Argentina 670,5, Francuska 665,4, Srbija 661,6, Grčka 656,4, Litvanija 643,9, Rusija 606,4 i Češka 596,8.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno