Košarka

FIBA: Ne podcjenjujte “Zmajeve”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FIBA: Ne podcjenjujte “Zmajeve”- Od 1. do 18. septembra igra se Eurobasket, a reprezentacija BiH smještena je u Grupi B.

Zmajevi će igrati protiv Francuske, Mađarske, Slovenije, Litvanije i Njemačke. Prve četiri ekipe će se plasirati 1/16 finale Eura.

Zvanična stranica prvenstva objavila je fotografiju Nurkića u dresu BiH uz opis:

“Može li BiH biti iznenađenje “grupe smrti”? Sa Jusufom Nurkićem i Džananom Musom u ekipi, bit ćete u opasnosti ako podcijenite “Zmajeve”.

FIBA je još objavila:

“Bećiragić je sastavio respektabilan spisak, s tim da su prva dva smanjenja stigla čak i prije nego što je tim započeo trening pripreme za FIBA ​​EuroBasket 2022. Pravila dozvoljavaju samo jednog naturaliziranog igrača, zbog čega je John Roberson na listi, a Luka Garza i Amar Alibegović su skinuti sa liste.

Garza i Alibegović su oboje rođeni u Sjedinjenim Državama, a iako su porijeklom iz Bosne i Hercegovine, nisu mogli predstavljati naciju zbog američkih pasoša. Da to bude još više porodična stvar, Garza i Alibegović su rođaci.

Ali i bez njih, Bosna i Hercegovina i dalje ima duboko prednje polje, sa Nurkićem, Miralemom Halilovićem i Emirom Sulejmanovićem”, navode iz FIBA-e.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno