Info

FHMZBiH: U ponedjeljak stižu padavine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U narednim danima u Bosni i Hercegovini očekuje se malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme s temperaturama koje će se kretati od 12 do 36 stepeni na jugu zemlje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Jutros je najviša temperatura izmjerena u Neumu – 27 i Mostaru 26, a najniža na Bjelašnici i to 12 stepeni, navedeno je na stranici Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, u višim planinskim djelovima moguć je i kratkotrajni pljusak. Najviša dnevna temperatura od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni.

Drugog dana vikenda očekuje se malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Razvojem oblačnosti, ponegdje u centralnim i zapadnim područjima sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Jutarnja temperatura od 15 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 stepeni.

U ponedjeljak, prema prognozi FHMZBiH-a, postupno naoblačenje sa zapada uvjetovat će padavine u BiH. Kiša pljuskovi i grmljavina se očekuje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima, a do kraja dana padavine se očekuju i u ostalim djelovima. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 24, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu do 34 stepena.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme očekuje se u utorak. Tokom dana, s kišom pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u zapadnim, sjeverozapadnim i ponegdje u centralnim djelovima. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu do 21, a najviša dnevna od 20 do 26 stepeni.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno