Info

FHMZBiH: Počinje još jedan ovogodišnji toplinski val, uz vrlo visok indeks UV zračenja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iza nas je nadprosječno topao vikend. Narednih dana u Bosni i Hercegovini izvjesno je sunčano i još toplije vrijeme. Naime, s utorkom počinje još jedan ovogodišnji toplinski val koji može negativno djelovati na zdravlje stanovništva. Toplinski val će u nekim dijelovima naše zemlje, naročito na jugu, potrajati najmanje desetak dana.

Početkom sedmice zrak u Bosni mogao bi biti nestabilan, uz mogućnost kraćih lokalnih pljuskova. Više izgleda za pljuskove imaju planinski predjeli gdje se i očekuje nešto više oblaka u odnosu na ostala područja.

Na jugu i sjeveru zemlje, dani će počinjati vrlo toplim jutrima, što znači da se temperatura tokom noći neće spuštati ispod 20 stepeni.

Minimalne temperature zraka u varirat će između 16°C i 21°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 25°C. Najviše dnevne temperature uglavnom između 32°C i 38°C.

Moguće je da lokalno temperature budu i iznad 39°C.

U periodu od 18. do 20 jula očekuje se i dalje stabilne vremenske prilike, ali sa nešto nižim temperaturama zraka.

Od 20. jula prema rasploživim prognoznim modelima temperature bi lokalno mogle biti iznad 40°C.

Za sav navedeni period indeks UV zračenja je vrlo visok – saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno