Info

FHMZBiH – Narednih dana pretežno oblačno vrijeme, snijeg na planinama

FHMZBiH – Narednih dana pretežno oblačno vrijeme, snijeg na planinama – Kao i u prvim danima ove godine i narednih dana snijeg i ‘minusi’ mogu se vidjeti samo na planinama, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U Hercegovini i u nižim područjima Bosne preovladavat će pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Magla u Bosni i umjereno da jako jugo u Hercegovini na momente će zahtijevati više opreza u saobraćaju.

Od petka i za dane vikenda očekuje se pad temperature zraka praćen snijegom u Bosni ali i u višim područjima Hercegovine.

Minimalne jutarnje temperature zraka u Bosni varirat će od -3 do 3, na jugu zemlje od 3 do 8 stepeni, a maksimalne dnevne temperature između 2 i 8 u Bosni do 12 stepeni u Hercegovini. U petak i za dane vikenda maksimalne temperature kretat će se od -3 do 4 u Bosni, do 8 stepeni na području Hercegovine.

U periodu od 11. do 18. januara prema raspoloživim prognostičkim modelima prognozira se stabilizacija vremenskih prilika u BiH. Preovladavat će promjenjivo oblačno, djelimično sunčano sa mrazom u Bosni i burom u Hercegovini.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu -8 i -2 u Bosni, do 3 u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između -4 i 2 u Bosni, na jugu Hercegovine do 5 stepeni, navodi se u saopćenju Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: