Info

FHMZBiH: Narednih dana pretežno oblačno vrijeme i temperature do 19 stepeni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pretežno oblačno vrijeme s temperaturama koje će se kretati od dva do 19 stepeni Celzijusa očekuje se ovih dana u Bosni i Hercegovini.

Jutros je najniža temperatura izmjerena na Sokocu i u Srebrenici i to jedan stepen, zatim u Sarajevu – dva stepena, Bjelašnici tri, Gradačcu i Tuzli četiri, Bijeljini, Bugojnu i Ivan-sedlu pet, Banjaluci, Bihaću, Doboju, Prijedoru, Sanskom Mostu i Zenici šest, Trebinju osam, Livnu deset, Grudama i Mostaru 11 i Neumu 15.

“Danas će u BiH preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni prije podne magla po kotlinama. Poslije podne kiša je moguća ponegdje na zapadu i sjeverozapadu Bosne, a tokom dana i u večernjim satima u Hercegovini. Dnevna temperatura od 10 do 16, na jugu do 19 stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

Drugog dana vikenda očekuje se pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša u većini područja. U ostatku dana uglavnom na jugu i jugozapadu zemlje, a u ostalim područjima povremene padavine. Jutarnja temperatura od pet do 11, na jugu do 14, a dnevna od devet do 15, na jugu do 17 stepeni.

U ponedjeljak se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od četiri do 10, na jugu do 13, a dnevna od osam do 15, na jugu do 19 stepeni.

Pretežno oblačno vrijeme očekuje se i u utorak. Jutarnja temperatura od dva do osam, na jugu do 12, a dnevna od šest do 12, na jugu do 18 stepeni.

I u srijedu se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša na jugu i jugozapadu zemlje, a poslije podne i u večernjim satima u većini područja. Jutarnja temperatura od dva do osam, na jugu do 12, a dnevna od 10 do 15, na jugu do 18 stepeni.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno