Info

FHMZ – Za vikend pravo jesenje vrijeme, kiša i zahlađenje

U Bosni i Hercegovini će tokom radnog dijela ove sedmice u većini krajeva preovladavati stabilno suho i pretežno sunčano vrijeme, dok će dani vikenda biti pravi jesenji, prognozirano je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U četvrtak, 16. septembra, uz povećanje oblačnosti, nije isključen pokoji kratki lokalni pljusak. U nizinama i kotlinama je u jutarnjim satima moguća slaba magla.

Za dane vikenda, 18. i 19. septembra, očekuju se česta obilnija kiša i zahlađenje, prema prognozama.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 8 do 14 u Bosni, na jugu zemlje do 20°C, a najviše dnevne prognozirane su u rasponu od 25 i 30 stepeni, u Hercegovini do 32.

Prema raspoloživim prognostičkim materijalima, početkom sljedeće sedmice (20. septembar), očekuje se nestabilno vrijeme s kišom i izraženijim padom temperature zraka u odnosu na aktuelnu sedmicu.

Sredina idućeg sedmičnog perioda proteći će u nešto stabilnijm vremenskim prilikama, a pred kraj se očekuje novo naoblačenje praćeno kišom i pljuskovima.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 6 do 11 u Bosni, do 14°C u Hercegovini. Maksimalne temperature varirat će između 10 i 15 u Bosni, a na jugu Hercegovine do 20°C.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: