Info

FHMZ: Prognoza vremena za predstojeće sedmice u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FHMZ: Prognoza vremena za predstojeće sedmice u BiH – Početak nove sedmice obilježit će temperature zraka ispod višegodišnjeg prosjeka za ovo doba godine, kiša u nižim i susnježica i snijeg u višim područjima, piše u srednjoročnoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda. Stiže nam, dakle, ”prava zima” uz niske temperature i sniježne padavine.

Na području Hercegovine i jugozapadne Bosne u utorak je moguće da padne preko 80 mm kiše. U drugom dijelu sedmice očekuje se prvo prestanak padavina, a zatim i djelimično razvedravanje.

Jutarnje temperature zraka u Bosni prognoziraju se između 1°C i 5°C, a u Hercegovini od 7 do 12°C. Maksimalne dnevne temperature u Bosni očekuju se između 6°C i 12°C, a u Hercegovini od 12°C do 17°C. Na području Krajine maksimalne temperature zraka u prvoj polovici sedmice bit će do 6°C.

Prema raspoloživim prognostičkim materijalima u periodu od 26.11. do 03. 12. očekuje se pretežno oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini, a s susnježicom i snijegom u Bosni. Više snijega moguće je u centralnoj, jugozapadnoj i zapadnoj Bosni.
Najniže temperature zraka imat će vrijednosti između -6°C i 3°C, a maksimalne temperature do 8°C.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno