Info

FHMZ: Narednih dana pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

 U četvrtak, 2. novembra, u Hercegovini i zapadinim područjima Bosne bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost i postepeno naoblačenje poslijepodne. U jutarnjim satima kiša i lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini i na istoku Bosne.

Prema kraju dana i tokom noći kiša i pljuskovi u južnim i zapadnim dijelovima BiH. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Tokom noći se očekuju jaki udari vjetra. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 17 do 23 °C.

U petak, 3. novembra, bit će pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Obilnije padavina u sjevernim, istočnim područjima Hercegovine i zapadnim područjima Bosne. Tokom noći prestanak padavina. Vjetar jak sa olujnim udarima južni i jugozapadni. Poslijepodne vjetar postepeno slabi. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, u južnim i sjevernim područjima Bosne do 23, a dnevna od 15 do 21, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 23 °C.

U subotu, 4. novembra, bit će pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje poslijepodne. Prijepodne kiša i lokalni pljuskovi u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Poslije podne rijetki lokalni pljuskovi u Hercegovini, djelimično centralnoj i istočnoj Bosni. Vjetar slab, uglavnom, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 12 do 18 °C.

U nedjelju, 5. novembra, bit će pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar umjeren do jak sa olujnim udarima južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, na jugu i sjeveru do 14, a dnevna od 12 do 18, u sjevernim područjima Bosne do 21 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno