Info

FHMZ – Do kraja sedmice u BiH hladna jutra

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bosni i Hercegovini do kraja ove sedmice izvjesna su hladna jutra.

U Bosni i na sjeveru Hercegovine jutarnje temperature bit će većinom ispod nula stepeni, a na jugu Hercegovine oko dva stepena.

Najniže temperature prognoziraju se od petka (11. marta) do nedjelje (14.marta). Oblačno sa povremeno slabim snijegom preovladavat će do sredine sedmice u Bosni.

Od četvrtka nas očekuje postepeno razvedravanje i više sunčanih sati. Na području Hercegovine preovladavat će pretežno sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, saopćeno je iz FHMZ-a.

Nešto više oblaka uz slab snijeg moguće je u sjevernim planinskim područjima. U Bosni puhat će slab do umjeren vjetar pretežno sjevernog smjera a u Hercegovini umjereno jaka bura.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od minus šest do minus dva stepeni celzija u Bosni, na jugu zemlje do tri stepena celzija.

U periodu od 11. do 14. marta jutarnje temperature i do minus 12 stepeni celzija. Najviše dnevne temperature između minus jedan i četiri u Bosni, u Hercegovini do 11 stepeni celzija.

Naredne sedmice, od 14. marta, do kraja prognoznog perioda, prema raspoloživim prognostičkim materijalima prognozira se stabilno vrijeme i porast temperature zraka.

Slab mraz je moguć u planinskim područjima Bosne. Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od dva i sedam stepeni celzija u Bosni, 12 stepeni celzija u Hercegovini.

Maksimalne dnevne temperature varirat će između osam i 14 stepeni u Bosni do 17 u Hercegovini.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno