Politika

FGZ povodom dodjele Nagrada Zenice 2017.: Stranački ocjenjivački sud ponovno nagradio članove svojih stranaka

FGZ povodom dodjele Nagrada Zenice 2017.: Stranački ocjenjivački sud ponovno nagradio članove svojih stranaka  – Forum građana Zenice ovim putem izražava veliko razočarenje radom Ocjenjivačkog suda za dodjelu priznanja i nagrada grada Zenice za 2017. godinu, kojim se nastavlja tendeciozno devalviranje postavljenih principa za izbor laureata.

Po ko zna koji put je ocjenjivački sud, sastavljen samo od predstavnika članova stranaka koje su zastupljene u gradskom vijeću, transparentno nagradio svoje članove zanemarujući organizacije koje rade za dobrobit ovog grada (izuzetak je nagrada klubu sjedeće odbojke “Zenica 92”).

Nastavljen je trend nagrađivanja pojedinaca koji  rade posao za koji su i plaćeni, a zanemaruje se vrednovanje volonterizma kao potrebe podizanja opće društvene svijesti, nužne u ovom društveno-ekonomskom trenutku.

Bez ulaska u pojedinačno ocjenjivanje laureata i njihovih zasluga evidentno je, i to zaslužuje da se javno istakne, da niti jedna društvena organizacija, koja svoj rad godinama bazira na volonterizmu, ponovo  nije bila podobna za nagradu.

Teško nas ko može ubjediti da večina ovogodišnjih nagrada nisu poticaj za promociju pojedinih stranaka, a ne grada Zenice. Ovakvim načinom izbora laurenata  šalje se apsolutno pogrešna poruka mladima, koje samo deklarativno pozivamo da ne odlaze iz BiH.

Na kraju, iskreno se nadamo da će ovaj način izbora laurenata biti posljednji ove vrste i da će se ubuduće više vrednovati društveno angažovani rad organizacija i pojedinaca koji brinu za svoj grad i za to ne dobivaju nikakvu materijalnu nadoknadu.

FORUM GRAĐANA ZENICE

Predsjedništvo

 

FB Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Zenicablog - KOMENTARIŠITE GORNJI ČLANAK pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Zenicabloga zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!
 
loading...