Kultura

Festival BH drame: gostovalo Pozorište Prijedor

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Festival BH drame: gostovalo Pozorište Prijedor – U okviru takmičarskog programa Festivala bh. drame Zenica 2016., prva gostujuća predstava je odigrana u nedjelju, 08. maja i radi se o predstavi Darka Cvijetića Generacija bez kosti. Predstava je nastala u produkciji Pozorišta Prijedor.

Predstava Generacija bez kosti, po motivima iz dramskog teksta Hadersfild i tematizira problem konstantnog vraćanja i življenja u prošlosti, te nemogućnost distanciranja od nje, što neminovno narušava koncept sadašnjeg trenutka, te ranjava svaku nadu o uspjehu u budućem trenutku. Ekipa predstave je istakla da predstavu posvećuju preminulom glumcu Pozorišta Prijedor Radenku Bilbiji (1956 – 2015).

Poslije predstave je održan okrugli sto u kojem su učešće uzeli Darko Cvijetić i glumci ansambla predstave, a moderator je bio Kemal Bašić.

Darko Cvijetić je za ovu predstavu izjavio: “Tražili smo dobro u nama, dobro, koje bi moglo biti uporište za nadu, za sutra, za generacije koje dolaze i donose svoje kosti” .

Devetog maja, u ponedjeljak, u 19 sati u BNP-u očekujemo predstavljanje knjige Almira Bašovića Maske dramskog subjekta u kojem će promotori biti Naser Šećerović i Nedžad Fejzić.

Nakon predstavljanja knjige, u 20 sati, na Maloj sceni ”Žarko Mijatović”, u okviru takmičarskog programa će biti odigrana predstava Jelene Kojović Tepić Istina (ne)boli, u režiji Igora Tešića, a u produkciji Narodnog pozorišta Republike Srpske Banja Luka. Poslije predstave u takmičarskom programu, u Konferencijskoj sali u Foajeu Pozorišta će biti održan okrugli sto.

Služba za odnose s javnošću BNP Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno