Biznis

FERK nije razmatrao ponovljeni zahtjev EPBiH za poskupljenje električne energije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Regulatorna komisija za energiju FBiH (FERK) nije danas u Mostaru razmatrala ponovljeni zahtjev JP ”Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo” (EPBiH) za poskupljenje električne energije.

V.d. predsjednika FERK-a Jasmin Bešo kazao je kako se točka uklanja s dnevnog reda današnje sjednice zbog nužnosti dostavljanja dodatnih podataka iz Elektroprivrede. S time se složio i član FERK-a Mile Srdanović kazavši kako odbacuje insinuacije da postupak ima bilo kakvu drugu pozadinu.

Članica FERK-a Sanela Pokrajčić bila je za to da se o zahtjevu EPBiH danas odluči. Dostavljenu dokumentaciju i obrazloženje je, suprotno mišljenju druga dva člana, ocijenila školskim primjerom kako zahtjevi trebaju izgledati.

Generalni direktor EPBiH Sanel Buljubašić, koji je također bio na sjednici u Mostaru, izrazio je očekivanje da će na idućoj sjednici zahtjev biti usvojen.

Radi se o pitanju sigurnosti cijelog sektora u kojem je EPBiH najveće poduzeće s najviše kupaca, istaknuo je Buljubašić.

Inputi stalno poskupljuju, a struja ima isti cijenu već 10 godina, kazao je Buljubišić.

Traženo poskupljenje bi za kućanstva u sustavu EPBiH iznosilo do 10 posto.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno