Ostali sportovi

Fenomenalan rezultat zeničkih modelara na Internacionalnom takmičenju u Somboru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fenomenalan rezultat zeničkih modelara juniora na Internacionalnom takmičenju slobodno letečih modela u kategorijiama F1A i F1B u Somboru (Srbija).

Dana 23.07.2023 godine u na terenu Radičeva kod Sombora, ekipa aero kluba Zenica u sastavu Juniori: Anastasija Borojević, Ahmed Zilić i Hamza Zilić , u kategoriji F1A te seniori Subašić Admir, Ferid Ziliću takođe u kategoriji F1A i Milivoje Nedić u kategoriji F1B je učestvovala na otvorenom takmičenju “Bačka kup 2023” koje se boduje i za svjetski kup.

Takmičenju je prisustvoalo oko 30 takmičara iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i domačina Srbije.

Ahmed Zilić je osvojio dvije medalje kategoriji F1A u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji u dok su Anastasija Borojević i Hamza Zilić uzeli po medalju u juniorskoj konkurenciji.

Rezultat koji je ostavrio Ahmed Zilić tim je veći što je nakon oficijelnog dijela takmičenja nakon 5 turnusa, ušao u finale, (Flay off), tj nadigravanje gdje je nakon velike borbe zauzeo prvo mjesto u juniorskoj konkurenciji i treče mjesto u generalnom plasmanu .

Tako su juniori aero kluba Zenice ukupno osvojili četiri medalje.

Prisutni modelari i gosti su pohvalili brojnost ekipe iz aero kluba Zenice i dobru organizaciju aero kluba Sombor koji je pored velike vručine obezbijedio optimalne uvjete za održavanje takmičenja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno