Biznis

Federalni zavod za zapošljavanje: Zaposleno blizu 7.500 osoba sa evidencije nezaposlenih

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Kada je riječ o realizaciji Programa sufinansiranja samozapošljavanja Start up 2019 (mjere: Poduzetništvo za mlade, Poduzetništvo za sve, Poduzetništvo za žene i Druga prilika) do sada je ugovoreno preko pet miliona KM, a obuhvaćena je 1.091 osoba.

Direktorica Federalnog zavoda za zapošljavanje Helena Lončar je istakla da je u toku svakodnevno zaključivanje ugovora o sufinansiranju zapošljavanja i samozapošljavanja, te se do kraja godine očekuje još veća realizacija pomenutih mjera aktivne politike zapošljavanja.

“Zadovoljni smo realizacijom mjera u ovoj godini. Trudili smo se da mjere aktivne politike zapošljavanja ove godine što više prilagodimo krajnjim korisnicima, te mislim da smo u tome uspjeli u velikoj mjeri. Ističemo da su poticaji blago povećani u odnosu na prošle godine te da je interes korisnika bio očekivano veliki”, istakla je Lončar.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno