Zločini

Federalni tužilac odgovorio porodici Mujkić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Federalno tužilaštvo poništilo je žalbu koju su roditelji ubijenog dječaka Haruna Mujkića uputili u vezi sa radom glavne Kantonalne tužiteljice Vesne Kaknjo. U obrazloženju koje su dobili saopćeno je da je odluka tužiteljice Kaknjo zakonski osnovana.

– Mi roditelji, rahmetli Haruna Mujkića, nastavićemo našu Pravnu borbu za našeg sina. Trenutno smo izgubili još jednu bitku sa Pravnim sistemom naše države, ali nas to neće pokolebati i nećemo stati i nastavljamo dalje da se borimo. Nadamo se da će neko prepoznati težinu ovog zločina i da će neko odgovarati za smrt našeg sina. Mi se pozivamo na Konvenciju o pravima djeteta, Ustav BiH, Zakon o osnovnom i srednjem obrazovanju, kao i AZOP ( Agencija za zaštitu osobnih podataka) jer u slučaju našeg rahmetli sina svi ovi zakoni su prekršeni i uskraćeni. Uskraćeno nam je (nama roditeljima i porodici) da ožalimo našeg rahmetli sina onako kako bi to i trebalo, jer moramo voditi Pravnu borbu, a čak ni dan danas ne znamo slijed događaja kako je ubijen naš sin. Borba za našeg rahmetli Haruna je i borba za svu djecu BiH da se više nikad nikome ne dogodi. Azra i Haris Mujkić.

Prenosimo Odluku federalnog tužioca u cjelosti.

hamuj001



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno