Biznis

Federalna preduzeća zabilježila gubitak od 115 miliona KM, najviše Aluminij

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Osnovni razlog za izmjene ovog zakona je provođenje zaključka Doma naroda Parlamenta Federacije BiH kojim je Federalno ministarstvo pravde zaduženo da izmijeni tarife o nagradama i naknadama notara i advokata i, u roku od 30 dana, njihovu visinu prilagodi standardu i imovinskim prilikama građana Federacije BiH, umanjujući iznose tarifa u odgovarajućem postotku.

Danas je usvojeno nekoliko izvještaja o poslovanju preduzeća iz nadležnosti Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije za 2018. godinu.

Ukupni gubitak privrednih društava iz oblasti industrije je lani iznosio 115 miliona i 343 KM. Negativan finansijski rezultat ostvarili su Konfekcija Borac d.d. Travnik 2,9 miliona KM, Aluminij d.d. Mostar 70,4 miliona KM, KTK Visoko d.d. Visoko 13, 1 miliona KM, ArcelorMittal Zenica d.o.o. 3, 3 miliona KM i Energoinvest d.d. Sarajevo 10,9 miliona KM

Privredna društva iz oblasti rudarstva u FBiH (rudnici u sastavu Koncerna JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo i RMU Banovići d.d. Banovići) su pretprošlu godinu završili s proizvedenih 6.869.088 tona uglja, što je 96,23 posto u odnosu na 2017. godinu, odnosno 87,05 posto u odnosu na plan proizvodnje po energetskom bilansu za 2018. godinu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno