Biznis

Federalna inspekcija zabranila uvoz dječijih lutaka iz Kine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Federalna inspekcija zabranila uvoz dječijih lutaka iz Kine – Federalna sanitarna inspekcija saopćila je danas da je, na mjestu carinjenja (MC) Tuzla, izvršila kontrolu i sanitarni pregled dječijih igračaka – lutki ‘Sweet Girl’ porijeklom iz Kine, a uvoz kontrolirane pošiljke je zabranjen.

“S obzirom na to da je hemijskom analizom uzorka na prisustvo ftalata utvrđen povećan sadržaj Di (2-etilheksil) ftalata (DEHP), Di-isononil ftalata (DINP) i Di-izodecil ftalata (DIDP), što ne odgovara odredbama Zakona o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opće upotrebe, uvoz kontrolirane pošiljke je zabranjen”, navodi se u saopćenju za javnost.

Federalna sanitarna inspekcija izvršila je 12. juna na mjestu carinjenja (MC) Tuzla kontrolu i sanitarni pregled dječjih igračaka – lutki ‘Sweet Girl’, a o navedenom su obaviješteni i drugi kontrolni organi u Bosni i Hercegovini.

radiosarajevo.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno