Sudske klupe

Federalci uhapsili Zeničanina zbog ugrožavanja sigurnosti, nasilja u porodici i torture maloljetne djece

arhivski foto/ilustracija
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Policijski službenici Federalne uprave policije su poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Zenici, u cilju dokumentovanja krivičnih djela ugrožavanje sigurnosti i nasilje u porodici, uhapsili osobu inicijala E. S. (1976.) iz Zenice, koje je od ranije poznato kao višestruki povratnik u vršenju teških krivičnih djela općeg kriminaliteta i oružanih sukoba na području Zenice, te organizovanog međunarodnog kriminala u vezi sa trgovinom ljudima, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Zenici izvršeni su pretresi na tri lokacije, kojom prilikom je na jednoj od lokacija zatečeno sedmero malodobne ženske djece, uzrasta od novorođenčeta do 14 godina, bez roditeljskog i drugog staranja i nadzora. U cijeli slučaj uključio se i Centar za socijalni rad u Zenici, čiji službenici su bili prisutni tokom pretresa i nastavljaju aktivnosti iz svoje nadležnosti.

Prilikom današnjih aktivnosti i pretresa identifikovane su žrtve navedenih krivičnih djela, te su pronađeni i oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku. Osumnjičeni E.S. je u prethodnom periodu torturu prema malodobnoj djeci snimao mobitelom i objavljivao putem društvenih mreža usljed čega je došlo do uznemirenja javnosti. Nad uhapšenom osobom vrši se kriminalistička obrada u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Zenici, te će u zakonskom roku biti predato uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužilaštvu. Pretresi su vršeni uz asistenciju Specijalne policijske jedinice FUP-e, kao i policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno