Ljudi

Feđa Jovanović

Feđa Jovanović
Feđa Jovanović
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Feđa Jovanović- Zenička Arena otvorena je u martu 2009. godine. Kapaciteta 6145 sjedećih mjesta a za vrijeme koncertnih aktivnosti Arena je u mogućnosti primiti i do 11000 posjetilaca. Smještena na atraktivnoj lokaciji PSC-a Kamberovića polje u čijem okruženju se nalazi atletski stadion, malonogometni i teniski tereni, shoping centar i prateći hotelski objekti. Od samog početka Arenom upravlja javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata na čijem čelu se u posljednjih godinu i pol nalazi bivši košarkaški reprezentativac BiH, Feđa Jovanović.

Kada uzmemo u obzir da se u Areni održavaju prvenstvena i kup takmičenja zeničkih klubova u rukometu, muškoj i ženskoj košarci, malom nogometu, odbojci, razna karate takmičenja, kupovi i turniri u svim kategorijama, dolazimo do ogromnog broja utakmica. Kako i sam Feđa Jovanović ističe, Arena je najmodernija dvorana u našoj državi i prednosti za sportske kolektive su brojne.
Moguće je istovremeno odigravanje tri treninga ili tri utakmice. Skoro svi zenički sportski kolektivi se pripremaju u našoj Areni, posebno u zimskom periodu. Jedina smo dvorana u BiH koja ima kapacitet da u danu odradi i više od 30 utakmica što imamo na brojnim turnirima. –kaže Jovanović za „Avaz“.

Osim sportskih manifestacija, u zeničkoj Areni vrlo često se organizuju muzički koncerti kao i brojna druga kulturna događanja. U proteklom periodu održana je izvedba baleta Labuđe jezero, desetak megakoncerta brojnih estradnih zvijezda ne samo iz BiH nego i iz regije.

Veliki problem JP-u predstavlja ogromna potrošnja energije, ona sada iznosi cca 300.000 KM godišnje. U planu je izgradnja sistema maksimalnog komfora kao i maksimalne uštede. Završen je projekat led rasvjete u dvorani koja će uz uštedu popraviti i ukupnu sliku u dvorani. Projekat energetske efikasnosti uključuje i rješenje kvalitetnijeg grijanja objekata. Te dvije stvari planiramo riješiti u narednom periodu kako bismo još više povećali korištenje dvorane. –navodi Jovanović i ističe kako im je cilj da privuku što više mladih korisnika prema zdravijem načinu života i bavljenjem sportom.

Zenička Arena je do sada bila domaćin u utakmicama bh reprezentacija u rukometu, košarci i futsalu. Početkom mjeseca marta ugostiti će i Davis cup reprezentaciju naše države. U okviru prvog kola druge grupe Evro-afričke zone, gosti su selekcija Tunisa.
Foto: Jasmin Hadžić
Tekst: Draženko Jurišić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno