Ostali sportovi

Favoriti opravdali očekivanja

bowling liga bih
bowling liga bih
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Izvještaj za 14. Kolo Bowling lige BiH – Favoriti opravdali očekivanja – Četrnaestim kolom nastavljeno je takmičenje u drugoj polusezoni Bowling lige BiH.

Odmah u utorak sastale su se ekipe koje će direktno voditi bitku za šesto mjesto koje vodi u step ladder play off, Minex i Dalcom. Krenuo je Dalcom tako furiozno u meč, te su bez poteškoća uzeli prvi set, a da im neće biti baš jednostavno u nastavku, pokazuju igrači Minexa koji uzimaju drugi set i unose u ovaj susret dodatnu dozu neizvjesnosti. Treći i četvrti set odlaze u nerješeno, ali ipak prednost u čunjevima ostaje na strani igrača Dalcoma koji odnose jako važnu pobjedu rezultatom 4:6. Drugi meč odigrali su Nektar i Strike, što su lideri na tabeli riješili u svoju korist rezultatom 3:7.

Srijedu su otvorili Time-out i Walter-Čelik. Time-out je slavio rezultatom 8:2, te su se tako uspjeli povratiti nakon poraza iz prošlog kola, dok su se u drugom susretu sastali Hambone i Pin pals-Čelik. Susret ove dvije ekipe je donio obilje dobrih rezultata i preokreta. Prvi set pripada igračima Pin pals-Čelika, gdje su pokazali sjajnu timsku igru, te su sa punim pravom vjerovali da mogu slaviti nad favoriziranom ekipom Hambone-a. Drugi set odlazi u nerješeno, da bi ekipa Hambone-a napravila bljesak u trećem setu, bacivši odličnih 811 čunjeva, a svojim igrama u ovom setu istakli su se Milan Hreščak (224), te Mahmud Rizvanović (211). Igrači Hambone-a su iskoristili šok kod protivnika, te su tako dobili i četvrti set, pa je ovaj meč završen rezultatom 7:3.

Četvrtak je otvoren susretom Amputirca i Zenikoma. U poprilično izjednačenom meču, više želje za pobjedom pokazala je ekipa Zenikoma, te su tako slavili rezultatom 3:7 i prekinuli crni niz od 3 uzastopna poraza. U drugom susretu sastali su se Ultra i Club 072, što je Club rutinski riješio u svoju korist rezultatom 2:8, pri čemu se kod pobjedničke ekipe istakao Sanjin Bajramović bacivši rezultat kola (247).

Na vrhu tabele je tako nakon odigranog 14. kola stanje ostalo nepromjenjeno. Prvi su i dalje Strike i Time-out sa po 22 osvojena boda, treći je Club 072 sa 20 bodova, dok je četvrta ekipa Hambone sa 19 osvojenih bodova. Peta je ekipa Zenikoma sa 18 bodova dok je na šesto mjesto zasjela ekipa Dalcoma sa 16 bodova. Sedma je ekipa Minexa sa 14 bodova, a prati ih Amputirac sa 13 bodova. U donjem dijelu tabele nalaze se Pin pals-Čelik i Ultra sa po 8 osvojenih bodova, Walter-Čelik sa 6, te Nektar sa osvojena 2 boda.

U pojedinačnom poretku Elvedin Sinanović i dalje vodi sa prosjekom 184,17, ali neće ući u konačni poredak na kraju sezone jer ima odigranih samo 6 igara, te iako bude odigrao od narednog kola sve igre do kraja sezone, neće imati potrebni procenat odigranih susreta koji moraju imati igrači koji ulaze u finalnu kalkulaciju. Drugi je Armin Husić (181,64), dok se na treće mjesto probio Sanjin Bajramović (180,15).

Rezultati 14. Kola

Minex – Dalcom 4:6
Nektar – Strike 3:7
Time-out – Walter-Čelik 8:2
Hambone – Pin pals-Čelik 7:3
Amputirac – Zenikom 3:7
Ultra – Club 072 2:8

Parovi 15. Kola
Time-out – Strike
Dalcom – Nektar
Zenikom – Pin pals-Čelik
Minex – Amputirac
Ultra – Hambone
Club 072 – Walter-Čelik

Od ovog kola uvodimo i dvije statističke rubrike u izvještajima, a to su Hall of fame i Hall of shame

Hall of fame:
Najbolji timski rezultat kola – 2885 (Hambone)
Najbolji pojedinačni rezultat kola – 247 (Sanjin Bajramović)
Najbolje odigrani set – 811 (Hambone)
Najbolji pojedinačni prosjek iz 4 igre – 189,50 (Sanjin Bajramović)

Hall of shame:
Najlošiji timski rezultat kola – 2362 (Ultra)
Najlošiji pojedinačni rezultat kola – 96 (Sandino Rizvanović)
Najlošije odigrani set – 531 (Ultra)
Najlošiji pojedinačni prosjek iz 4 igre – 139,50 (Sadik Okanović)

Press služba Bowling lige BiH



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno