Ljudi

Fatima Skopljak postala hafiza u 6. razredu OŠ

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U mektebu Begove džamije u Sarajevu tri kandidata za učenje hifza proučila su završne ajete iz Kur’ana, te na taj način napamet poručili cijeli Kur’an pred Komisijom za hifz Rijaseta IZ, objavili su na stranici Rijaseta. Među njima je i mlada hafiza Fatima Skopljak iz Pojska kod Zenice. 

Mlada hafiza Fatima Skopljak iz Pojska, Zenica, tek je šesti razred osnovne škole. Hifz je učila pred muallimom Ismailom Jusufovićem, koji je inače poznat po muallimskom radu, što svjedoči priznanje MIZ Zenica za kontinuiran rad u periodu 2001 -2007.

Ostala dva hafiza su Amina Orlović porijeklom iz Tešnja – odlična je učenica četvrtog razreda Behram-begove medrese. Amina je bila kandidat hafiza Edina Dedića, te hafiz Armin Harbaš koji je kandidat hafiza Abdul-Aziza Drkića, asistenta na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu. Armin je uspješan student treće godine Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, odsjek teologija.
Prema riječima muhaffiza hafiske dove će biti upriličene uskoro, kada ćemo donijeti više informacija o mladim hafizima.

Inače, kandidati za učenje hifza pred Komisijom 15 dana kontinuirano napamet uče po dva džuza, te na taj dokazuju svoj hifz i stječu zvanje hafiza Kur’ana.

E.Imamović za Zenicablog
(foto Rijaset.ba)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno