Rukomet

Faris Rujanac velika uzdanica RK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Faris Rujanac velika uzdanica RK Čelika i BiH rukometa: Najbolji smo – idemo dalje!

Jedan od najboljih i lijevih bekova Prve lige Federacije BiH, jedini je lijevi bek koji je ljevak, a ne dešnjak i igra na poziciji lijevog beka. Zahvaljujući upravo tom ,,Božijem daru”, da ljevak Faris Rujanac može podjednako igrati na lijevom, desnom, ili srednjem beku. Rujanac ima podjedank, topovski udarac i lijevom i desnom rukom, a uzor mu je je BiH rerezentativac Marko Panić, za koga se nikad ne zna hoće li šutirati ljevom ili desnom rukom. Rujanac je na lijevom beku u igri RK Čelika neprikosnoven. On je sa RK Čelikom produžio ugovor na još tri godine, i svoju sudbinu je vezao za RK Čelik – klub koga obožava.

– Sjećam se kad sam počeo igrati rukomet u Donjem Vakufu, u tom trenutku u RK Donji Vakuf bilo je daleko više ljevaka nego dešnjaka. Sjećam se da je tada bilo čak sedam dječaka kojima je ,,glavna ruka” bila lijeva. Tada mi je moj prvi rukometni trener u karijeri, Ademir Fazlagić rekao ,,Ti ćeš Rujanac igrati na lijevom beku, jer koristiš podjednako obje ruke”. I tako je ostalo do danas, mada bi se ja lako mogao ,,prešaltati’ i na poziciju desnog beka” – govori za naš portal Faris Rujanac, pouzdani lijevi bek RK Čelika, i dodaje:

– ,,Oduševljen sam radom i stanjem u RK Čeliku, radom Uprave i trenera, i to je moj voljeni klub. Posebno sam impresioniran prelijepim gradom Zenica i sjajnim ljudima – Zeničanima. Ovdje je sve super! I svi smo dobro došli! – kaže Rujanac.

Snažni, korpulentni dvometraš i vrlo talentovani rukometaš Faris Rujanac, podjednako dobro igra i u fazi napada, i u fazi odbrane, te zajedno sa saigračem Danijelom Jurićem, najboljim odbrambenim igračem RK Čelika, pravi je ,,beton” pred svojim golom. Prije RK Čelika Rujanac je je nastupao za RK Donji Vakuf, zatim za premijerligaša RK Iskru u Bugojnu i RK Jajce.

– ”Svidjelo se to nekome ili ne, ja odgovorno tvrdim da je RK Čelik jedan od najorganizavanijih klubova u BiH i šire. Otkako sam došao u ovaj klub prije dvije godine, ni jednog trenutka ne razmišljam o odlasku u druge klubove, iako imam ponuda na dnevnoj bazi, gotovo svaki dan.
U ovom trenutku, recimo, imam ponudu od jednog BiH premijerligaša i jednog kluba sa Kosova. Svima želim da kažem: dok je Pane Škrbić predsjednik RK Čelika, ja iz Čelika ne idem nikuda!” – riječi su Farisa Rujanaaca, koji zatim dodaje:

– ”Predsjednik RK Čelika, gospodin Pane Škrbić je jedan od rijetkih svijetlih tačaka u rukometnom sportu u BiH, koji nikada igrače ne vara i uvijek je na strani igača. Predsjednik Škrbić je jednostavno najbolji predsjednik jednog rukometnog kluba koga znam, a bio sam član četiri BiH kluba. Takođe, uslovi za rad u RK Čeliku su odlični, imamo sjajnog trenera Mikija Filipovića, te mladog trenera Amara Kobilicu. Sve isplate obaveza prema igračima u RK Čeliku su redovne, ne kasne ni dana. Stipendije i druge naknade dobija svih 22 prvotimaca, od četvorice koji imaju smo po 16 godina, do onih najstarijih. U Čeliku vlada sjajna atmosfera. Svi mi saigrači u Čeliku smo međusobno prava ,,raja”, kao da smo braća, i sve je to garancija za dobar rad i uspjeh RK Čelika u budućnosti. Prema tome, mi smo najbolji i idemo dalje!” – kaže za naš portal Faris Rujanac.

Škrbić: Rujanac je sjajan momak!

Predsjednik RK Čelika, Pane Škrbić, ne krije da je oduševljen Rujancem, ne samo kao rukometašem, već i kao ljudskim genijem:

– ,,Faris Rujanac je ne samo odličan rukometaš u stalnom usponu i napredovanju, nego i sjajan čovjek, odličan karakter, koji se odmah uklopio i u klub i u tim. Rujanac je ,,200 odsto” u rukometu, neprikosnoveni je borac na terenu, obožava rukomet, voli davati golove, ali je i pobornik kolektivne igre i igre u odbrani. Faris nadasve voli svoj RK Čelik. Iako je rođen u Donjem Vakufu, često voli da kaže da se u Zenici, gdje boravi već dvije godine, osjeća kao da se ovdje ponovo rodio. Siguran sam da će u narednoj rukomenoj sezoni Faris Rujanac skrenuti pažnju na sebe novog selektora rukometne repreznatcije BiH Irfana Smajlovića. Rujanac je visok dva metra, težak je 97 kilograma. Pravi je sportista od glave do pete i sa 21 godinom primjer mladim igračima!”, tako o Rujancu govori Pane Škrbić.

Počele pripreme

U Zenicu su, u Gradskoj areni i na terenima Kamberovića polja, započele pripreme RK Čelika za novu prvenstvenu sezonu. Za početak sedmice mladi Čelikov trener Amar Kobilica ima uvodne pripreme, a u srijedu, 18. januara, šef stručnog štaba Miki Filipović će izvršiti prozivku igača za novu prvenstvenu sezonu i zajedno sa Kobilicom će voditi dalje treninge. Već 29. januara Čelik u Zenici igra Kup utakmicu sa Bosnom iz Visokog. Na spisku trenera Filipovića nalazi se 22 prvotimca, od kojih će u pripremnom periodu svi imati šansu da pokažu svoju spremnost za novu prevenstvenu sezonu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno