Ostali sportovi

Fantastičan nastup Taekwondo Akademija JALE Zenica na Državnom taekwondo prvenstvu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jučer je Taekwondo Akademija Jale “Zenica” nastupila na Državnom taekwondo prvenstvu i Kupu vrtićanaca BiH. Senzacionalan nastup su priredili naših 8 mališana, hrabrih takmičara, 4 mlađa kadeta i 4 vrtićanca.

Okitili smo se sa 5 medalja i 3 pehara i time opravdali epitet najboljeg zeničkog taekwondo kolektiva. Zlatne medalje su osvojili i titule državnih prvaka su u Zenicu ponijeli: Ilhan Karić – mlađi kadet Zubejr Šabanović – vrtićanac Davud Mujanović – vrtićanac. Srebrenu medalju je osvojio Semil Karić (mlađi kadet).

Bronzu je osvojio Davud Tica (mlađi kadet). Naši mlađi kadeti su svojim fantastičnim nastupom osvojili pehar ekipnog prvaka države i naš klub se popeo na tron kao ekipni državni prvak u mlađim kadetima sa samo 4 takmičara, u konkurenciji od 27 klubova iz BiH.

Naši vrtićanci su bili izvanredni i u konkurenciji od 16 klubova iz BiH, popeli su se na tron osvojivši ekipni pehar za drugo ekipno mjesto i postali vicprvaci države. Naš Zubejr Šabanović je osvojio pehar za najboljeg vrtićanca Kupa vrtićanaca BiH.

Ovim rezultatom smo samo potvrdili naš kvalitet i snagu, i ovo nam je samo podstrek za još bolje dalje rezultate. Čestitke takmičarima, trenerima i roditeljima! Naš slijedeći izazov je državno prvenstvo za kadete i juniore u Tomislavgradu.

Svi koji žele postati dio šampionskog tima, naša vrata su širom otvorena na lokaciji PPU Lastavica, Bilimišće, gdje se svaki dan održavaju treninzi ili nas posjetite na fb stranici Taekwondo Akademija Jale Zenica.

Trenirajte sa najboljima i budite i vi najbolji!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno