Info

Facebook Messenger podržava slanje HD fotografija, dijeljenje albuma i većih fajlova

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Facebook Messenger dobija niz novih funkcija, potvrđeno je iz kompanije Meta.

Prije svega, korisnici sada mogu slati HD fotografije putem Messengera tako što će jednostavno odabrati željenu fotografiju, a potom i HD rezoluciju prije nego stisnu dugme Send.

HD fotografije su nedavno postale opcija na WhatsAppu, tako da je Meta istu mogućnost uključila i u svoj Messenger. Sve fotografije poslane na novi način sadržavat će tag HD u gornjem desnom uglu.

Pored toga, korisnici mogu kreirati dijeljene albume s prijateljima i porodicom, gdje mogu dodavati fotografije i klipove. Kako bi se kreirao takav album, u grupnom chatu je potrebno odabrati više fotografija, nakon toga izabrati opciju Create album (ili dugi pritisak na fotografiju u chatu i odabir opcije Create album). Za dodavanje fotografija i klipova u postojeći album potrebno je izabrati opciju Add tu album. Naravno, albume je moguće preimenovati u svakom trenutku.

Svi u grupnom chatu mogu vidjeti, dodavati, uklanjati i preuzimati sve fotografije i klipove iz dijeljenog albuma. Tom albumu se pristupa odabirom željenog grupnog chata, a potom je potrebno izabrati Media. Nove funkcije će stići do svih korisnika Facebook Messengera u narednim sedmicama.

No, to nije sve, jer korisnici mogu dodavati druge u Messenger koristeći QR kod. Preciznije moguće je skenirati QR kod drugog korisnika i dodati ga u chat, ali i ponuditi svoj putem linka.

Konačno, Messenger je povećao limit veličine fajlova, tako da je sada moguće poslati do 100 MP. Svi veći formati su podržani, uključujući Word, PDF, Excel i zip, a sve to je dugo nedostajalo ovoj aplikaciji. Ipak, funkcije su sada tu, bolje ikad, nego nikad.

Autor: klix.baStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno