Info

Face TV- najava specijalnog bajramskog programa „Bajrambarecola“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Face TV- najava specijalnog bajramskog programa „Bajrambarecola“ – Face TV i ove godine za gledatelje je pripremio specijalni program „Bajrambarećola“povodom praznika Bajrama.

Voditelji programa su Amra Halilović, Željko Stanojević i Adnan Baručija, a on donosi raznolik sadržaj- kombinaciju živog studijskog programa, muzičkih gostiju, snimljenih razgovora sa vjerskim poglavarima i poznatim bosanskohercegovačkim umjetnicima i intelektualcima, kojima je ovaj dan poseban i značajan.

Program počinje uključenjem u direktan prijenos bajram-namaza iz Gazi Husrev-begove džamije, a nastavlja se emisijom „Bajrambarećola“, koja će se emitirati uživo iz atraktivnog studija My Face i trajat će do 13 sati.

– Gledatelji će emisiju pratiti iz dva studija- studio sa gostima i bogatom trpezom u kojem se odvijaju razgovori, ali i kontakt program sa gledateljima. Drugi studio je muzički, iz kojeg naši muzički gosti ovaj dan čine posebnim izvođenjem tradicionalne bosanskohercegovačke pjesme sevdalinke, u ambijentu koji podsjeća na tradicionalnu bosansku sobu. Hor „Derman“, Almir Hukelić Aka sa mladim talentima, te Armin Muzaferija ovaj Bajram će sigurno učiniti posebnim. Program je prilagođen blagdanskom raspoloženju, a naši reporteri donose priče o bosanskoj kahvi, pripremi bureka, razgovore sa onima koji pripadaju generaciji koja se sjeća tradicije i čuva je i danas- poručili su sa Face televizije.

Nezaobilazni dio programa je i bajramska kuhinja, čiji cilj je očuvati tradiciju bosanskohercegovačke trpeze. Pravit će se bajramski ručak, te tradicionalne poslastice, tako da se program prilagodi duhu kućne atmosfere i blagdanskog meraka.

U nastavku programa Face TV emitirat će tematske dokumentarne filmove domaće i strane produkcije koji imaju kako edukativni, tako i zabavni karakter. Tematika je vezana za Bajram, a dokumentarci prate porodične navike, običaje po različitim dijelovima svijeta, lične priče…



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno