Info

Evropske nagrade iz Sombora stigle u Zenicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ove godine na Balkansku izložbu iz Zenice su krenula tri izlagača, koji su, očekivano, postigli odlične rezultate. Počelo je to sa Sarajevom i potvrdilo se u Somboru. Jasmin Dedić pokazao je svoje znanje u uzgoju Bačkih golubova i vratio se iz Sombora sa evropskim šampionom.

Aldin Softić je potvrdio svoj rezultat u uzgoju žutih zeničkih prevrtača dok je Almir Muco osim šampionske evropske tutule svoj odličan rezultat pojačao priznanjem koje je dobio u Somboru, a to je da je njegov crni zenički prevrtač izabran za najljepšeg goluba izložbe i Balkana.

Odluka EE saveza na ovakav način rada je dao svoj puni doprinos ponovnom razvoju golubarstva u uzgoju i druženju golubara i drugih ljubitelja uzgajivača sitnih životinja.

-Puno srce zbog priznanja da se 35-godišnji rad zeničkog udruženja na priznanju i definisanju rase dobio se upravo u Somboru sa najljepšim golubom. Ovo je priznanje za sve one koji su gajili i koji danas gaje ovu vrlo lijepu dopadljivu rasu sportskog goluba koja nije izgubila štih prevrtanja, a došla je na nivo najljepšeg goluba Balkana. Golub je “zauzeo” tri kontinenta, a sasvim sigurno će i četvrti kontinent biti osvojen, kaže Muco.

Almir Muco, Aldin Softić I jasmin Dedić su dio istorije zeničkog udruženja uzgajivača sitnih golubova „Zenica 1956“.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno