Biznis

Evropska Unija podržava drugi ciklus obuka „POKRENI SVOJ POSAO“ u sklopu iSKOraK projekta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zeničkoj razvojnoj agenciji ZEDA d.o.o. 13. i 14.03.2023. počeo je drugi ciklus obuka u okviru projekta „iSKOraK – Partnerstvo za nova radna mjesta“ pod nazivom “Pokreni svoj posao”. Učesnici edukacije proći će obuku na kojoj će, sa certificiranim trenerom Međunarodne organizacije rada, naučiti osnove pokretanja vlastitog biznisa, kao i pisanja poslovnog plana. Na obuku se prijavilo više od 50 osoba koji su podijeljeni u dvije grupe, kako bi kandidati mogli biti fokusirani i usmjereni na usvajanje novih znanja i razvijanje vlastitih ideja. Ukupno trajanje radionica, koje će se održavati u narednom period od tri sedmice, je tri dana po Nakontoga, kandidati će dobiti odgovarajuće vrijeme za izradu biznis plana uz konsultacije s mentorom.

Najbolje poslovne ideje, kao i najbolje ocijenjeni biznis plan će dobiti finansijsku podršku Delegacije Evropska unije u BiH, za pokretanje vlastitog biznisa.

Realizacijom ovog projekta bi se ostvario dugoročni održivi efekt procesa kreiranja institucionalne i sistemske podrške zapošljavanju mladih u Zenici i Brezi kroz stvaranje stimulativnog poslovnog okruženja, a koje će aktivno doprinositi povećanju novootvorenih poslovnih subjekata/radnih mjesta, ali i kontinuiranoj promociji mogućnosti prekvalifikacije u cilju povećanja šanse za zaposlenje, kao i razvoju poduzetništva i poduzetničkog obrasca ponašanja među nezaposlenim mladim ljudima sa naglaskom na teško zapošljive kategorije.

Lokalno partnerstvo Zenica je jedno od 20 lokalnih partnerstava za zapošljavanje u BiH koje podržavaju Evropska unija i Međunarodna organizacija rada u BiH putem projekta LEP II. Od partnerstava se očekuje da uspješno razviju lokalne inicijative za zapošljavanje, omoguće obuku i prekvalifikaciju za najmanje 1600 nezaposlenih osoba, te zaposle najmanje 600 osoba nakon organizovane obuke.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno