Zabava

Evropa u kinu: od 08. avgusta revija evropskog filma u Mutliplexu “Ekran” Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Multiplex “Ekran” Zenica će u periodu od 08. do 28. avgusta realizovati aktivnost “Evropa u kinu”, reviju koja za cilj ima promociju i projekcije nekih od najboljih evropskih filmova u prošloj godini. Osim kvalitetnog programa u kojem će publika uživati u dva termina dnevno, organizatori su se pobrinuli da cijene ulaznica za reviju budu na simboličnoj razini, pa će tako publika po cijeni jedne ulaznice od 4,00 KM drugu ulaznicu dobiti gratis.

Filmovi će igrati od 18:30 i 21:00 sat, a prvu sedmicu revije publiku očekuju dva višestruko nagrađivana filma “Jaovo putovanje” i film “U ratu”. Film “Jaovo putovanje” u kojem glavnu ulogu ostvaruje Omar Sy, publici poznat kao glavni protagonista u filmu “Nedodirljivi” , upoznaje nas sa dječakom voli knjige i sanja o avanturi, bježi iz svog sela u sjeverni Senegal kako bi upoznao svog heroja, poznatog fracuskog glumca koji je u posjeti svojoj rodnoj zemlji. Dirnut dječakovom posvećenošću, glumac odlučuje da ga prati nazad kući. Dok dijele avanturističko putovanje nazad u dječakovo selo, glumac shvata da se vraća svojim korijenima. Film “U ratu”, kojeg je režirao Stéphane Brizé, upoznajemo Lorana Amedea koji se zajedno sa još 1100 radnika zatvorene fabrike bori da ista ne bude zatvoren, te su spremni na sve da bi sačuvali svoja radna mjesta. Filmski raspored revije moguće je preuzeti na: http://bit.ly/2KpuIzJ.

Info i rezervacije: 061 177 442/032 407 518



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno