Info

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u septembru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u septembru – Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za predstojeće sedmice, a kako se navodi u saopćenju, očekuje nas nešto svježije vrijeme uz obilnije padavine početkom septembra.

Prema podacima prognostičkih modela, početkom ove sedmice izgledno je prolazno pogoršanje vremenskih prilika, izraženije u noći sa ponedjeljka na utorak, 28/29 08.2017. godine, koje će u većem dijelu zemlje usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Pri tome će više padavina biti u Hercegovini i na jugozapadu, lokalno je moguće između 15 i 20 mm. Najmanje padavina očekuje se na sjeveroistoku Bosne i Hercegovine.

Potom će se vrijeme postepeno stabilizovati, uz mogućnost nešto dužeg zadržavanja naoblake i slabije kiše u istočnoj Bosni u utorak 29.08.2017. godine. Temperature će u većem dijelu sedmice i dalje biti nadprosječno visoke, maksimalne će posvuda dostizati iznad 30 °C.

Prema aktuelnim prognostičkim kartama, sa danima vikenda i početkom naredne sedmice doći će do osjetnije promjene, praćene obilnijom kišom i padom temperatura zraka, što će kulminirati u nedjelju 03.09. i ponedjeljak 04.09. 2017. godine. Na zapadu, jugozapadu i krajnjem jugu Bosne i Hercegovine očekuje se između 30 i 50 mm padavina, u centralnim dijelovima 20 do 25 mm, a na sjeveroistoku zemlje od 10 do 15 mm. Maksimalne dnevne temperature dostizaće između 14 i 20 °C, jutra će također biti svježija, izraženije u unutrašnjosti.

Od utorka 05.09. uslijediće postepena stabilizacija vremenskih prilika i porast temperatura, mada su još uvijek moguće svakodnevne pojave pljuskova praćenih grmljavinom, osobito u četvrtak 07.09.2017.godine, pri tome će količine padavina biti znatno manje u odnosu na dane vikenda. Maksimalne dnevne temperature krajem prognoznog perioda ponovo će dostizati između 25 i 30 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

novi.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno