Info

Evo kako su Zakonom o radu uređena radna prava

Evo kako su Zakonom o radu uređena radna prava
Evo kako su Zakonom o radu uređena radna prava
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Evo kako su Zakonom o radu uređena radna prava- Zakon o radu u FBiH stupio je na snagu 14.04.2016. godine. Pomenuti Zakon je donio dosta novina, a kako je za poslovni portal Akta.ba potvrdio federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača Zakonom se na suštinski bitno drugačiji način uređuju određeni instituti iz radnog prava, radi njegovog usklađivanja sa međunarodnim dokumentima, te radi povećanja fleksibilnosti radnih uslova u smislu reforme tržišta rada, što je predviđeno Reformskom agendom za BiH za period 2015 – 2018 godine.

Donošenje novog Zakona o radu, koji je prošle godine u FBiH stupio na snagu je jedna od pozitivna mjera Vlade FBiH koja je stimulisala novo zapošljavanje, a da prava radnika nisu smanjena, potvrdili su nedavno za naš portal iz Udruženja poslodavaca FBiH.

U infografici možete pogledati neke od Zakonom uređenih radnih prava.

akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno