Zabava

Eurosong na putu stare slave

Za 2016. godinu prijavljene 43 zemlje
Za 2016. godinu prijavljene 43 zemlje
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Eurosong na putu stare slave: Za 2016. godinu prijavljene 43 zemlje- Takmičenje za najbolju pjesmu Evrope koje će se 2016. godine održati u Stockholmu imat će veliki broj učesnika. Do sada su prijavljene 43 zemlje, a broj učesnica je jednak kao 2008. i 2011. godine.

Za razliku od prethodnih nekoliko godina, kada je veliki broj država otkazivao nastupe na Eurosongu, najviše zbog finansijske krize, takmičenje 2016. godine vraća se na velika vrata. To potvrđuje veliki broj učesnica koje su do sada prijavile svoj nastup.

Tako se Bosna i Hercegovina vraća nakon tri godine pauze, a našu zemlju će predstavljati Fuad Backović Deen i Dalal Midhat-Talakić, uz violončelisticu Anu Rucner.

Osim BiH, povratak na veliku scenu Eurosonga najavila je i Ukrajina nakon jednogodišnje pauze. Među zemljama povratnicama na Eurosong su i Hrvatska i Bugarska.

Zanimljivo je da nakon prošlogodišnjeg premijernog nastupa Australija učestvuje i na narednom takmičenju u Stockholmu. Osim toga, učešće su prijavile i sve države iz regije.

U januaru će biti održan žrijeb za dvije polufinalne noći, a karte za dva polufinala i finalnu noć su u prodaji od danas.

klix.baStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno