Zabava

Eurosong- 60. rođendan

Najveći svjetski televizijski spektakl “Eurovision Song Contest“ ove godine slavi 60 godina postojanja. Evropska radiodifuzna unija (EBU) ovaj će jubilej proslaviti na nekoliko manifestacija.

Najvažnija proslava uz 60. izdanje takmičenja za najbolju pjesmu Evrovizije u Beču 23. maja je muzički show “Eurovision Greatest Hits“ koji će se snimati pred publikom u londonskoj dvorani Hammersmith Apollo 31. marta.

Show s najvećim hitovima Evrovizije je kooperacija BBC-ja i još dvadeset članova EBU-a, kao što su austrijski ORF, slovenački RTVSLO, ruski C1R, švedski SV, španski RTVE iz Španije, danski DR ili France Televisions.

Voditeljski par činit će Graham Norton iz Velike Britanije i Petra Mede iz Švedske.

U emisiji “Najveći hitovi Evrovizije“ će nastupati pobjednici dosadašnjih Evrovizija, a svoj dolazak je potvrdila i austrijska predstavnica Conchita Wurst koja će izvesti pobjedničku pjesmu posljednje Evrovizije “Rise Like a Phoenix“, saopćeno je iz Compressa Sarajevo – Kontaktbiroa Grada Beča.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem