Info

Europol donosi savjete za sigurnu online trgovinu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Europol donosi savjete za sigurnu online trgovinu – Online kupovina sve je popularnija među stanovnicima EU, ali i zemljama izvan nje pa je Europol objavio zlatna pravila koja će pomoći svima koji kupuju preko interneta da izbjegnu prevaru.

“Prije narudžbe pažljivo pročitajte uslove, uključujući i dio koji je ispisan sitnim slovima. Provjerite jesu li podaci o adresi prodavca dostupni na internet stranici i zapišite ih u slučaju da treba da vratite pošiljku”, naveli su iz Europola.

Savjetuju da se prilikom isporuke pogrešnog proizvoda ili usluge kupci prvo obrate onom od koga su je kupili te da u tom slučaju komuniciraju putem e-meila kako bi imali evidenciju prepiske. Ističu da se putem e-maila nikada ne šalju brojevi kartice, PIN ili bilo kakve druge informacije o kartici te da se prilikom onlajn kupovine plaća karticama zbog bolje zaštite.

akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno