Info

EUFOR upozorava da će u narednom periodu biti više njihovih vozila na ulicama širom BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iz EUFOR-a su uputili saopćenje koje se odnosi na intenzivnije kretanje njihovih vozila na području Bosne i Hercegovine, a ujedno su i obavijestili zbog čega će do toga doći.

Naime, razlog zbog kojeg će doći do nešto intenzivnijeg kretanja EUFOR-ovih vozila je povratak rumunskih snaga iz BiH u Rumuniju.

“U narednim danima, građani bi mogli primijetiti intenzivnije kretanje vozila EUFOR-a na cestama širom Bosne i Hercegovine. Ove aktivnosti su povezane s povratkom rumunskih rezervnih snaga u sastavu EUFOR-u iz BiH u Rumuniju. Raspoređivanje dijelova rezervnih snaga EUFOR-a u BiH obavlja se redovno u svrhu obuke (na primjer za našu godišnju vježbu Brzi odgovor)”, saopćeno je iz EUFOR-a.

Dodali su i to da se ovim sistemom rotacije rezervnih snaga dodatno se pojačavaju napori EUFOR-a u BiH.

“Ovim sistemom rotacije rezervnih snaga dodatno se pojačavaju napori EUFOR-a na pružanju podrške vlastima BiH u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja, kao i kombinovanoj obuci sa OS BiH”, zaključili su iz EUFOR-a.

Izvor: klix.baStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno