Biznis

EU će pomoći u izgradnji saobraćajnica u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Evropski komesar za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannes Hahn rekao je danas u Sarajevu da je Evropska unija sprema dodatno pomoći Bosni i Hercegovini od onoga što je ranije obećala ukoliko zemlja nastaviti sa pozitivnim pomacima u rješavanju unutarnjih problema, kako je to radila u posljednjih nekoliko mjeseci.

Pomoć će se, između ostalog, ogledati i u novcu.

Hahn je rekao da EU planira investirati u željezničku i putnu infrastrukturu regiona oko milijardu eura, a dio tog novca može dobiti i Bosna i Hercegovina. EU će također odobriti finansijska sredstva za ulaganje u univerzitete u regionu, što BiH, nastavi li rješavati unutarnje probleme, također može koristiti.

Hahn se u petak sastao sa ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igorom Crnadkom a razgovarao je i sa članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno