Rukomet

EP u rukometu iz Hrvatske na RTRS-u, a ne na BHRT-u

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

EP u rukometu iz Hrvatske na RTRS-u, a ne na BHRT-u – Evropsko rukometno prvenstvo koje se održava u Hrvatskoj počinje u petak. Gledaoci u Bosni i Hercegovini utakmice će moći pratiti na entitetskoj televiziji RTRS, koji je otkupio prava prijenosa. Iako je na stranici krovne kuće evropskog rukometa (EHF) objavljeno da je za teritorij Bosne i Hercegovine prava otkupio BHRT, gledaoci državne televizije ostat će uskraćeni za ovaj sportski događaj.

Pojašnjenje su novinari Faktora dobili iz BHRT-a. Urednica sportskog programa ove TV kuće Medina Šehić objasnila nam je da se, vjerovatno, radi o tehničkoj grešci.

– BHRT nije otkupio prava prijenosa. Mi nemamo para da kupimo. Mislim da je u pitanju tehnička greška, jer RTRS koristi usluge međunarodnog odjela BHRT-a – kazala je za Faktor Medina Šehić. BHRT je nedavno ostao bez prava prijenosa utakmica fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u Ligi nacija i kvalifikacijama za EURO 2020. Pored toga utakmice rukometne i košarkaške reprezentacije uglavnom prenose komercijalne televizije. Državna televizija je raspisala i javni poziv za prodaju TV prava Svjetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji, a hoće li gledaoci u BiH ostati i bez jednog od najvećih sportskih događaja u 2018. godini, ostaje nam da vidimo.

(Faktor.ba)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno