Ostali sportovi

Ena Tabak predstavljati će BiH na prestižnom turniru “Smrikva Bowl 2024”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jutros je na adresu devetogodišnje Ene Tabak iz Zenice stiglo pismo kojim se potvrđuje da je ova mlada Zeničanka, u ogromnoj konkurenciji od preko stotinu djece uzrasta do 10 godina, iz čak 55 zemalja svijeta, izabrana da nastupi na prestižnom turniru Smrikva Bowl 2024.

Ena Tabak je u prethodnom periodu prošla veoma zahtjevan proces kandidature, te je ispunivši sve uvjete, a na osnovu dosadašnjih ostvarenih rezultata, izabrana i predstavljati će Bosnu i Hercegovinu na 29. izdanju velikog Smrikva Bowl turnira koji će se u junu održati u Puli (Hrvatska).

Turnir Smrikva Bowl najveći je svjetski festival tenisa i okuplja najtalentovanije mlade teniserke i tenisere iz cijelog svijeta u uzrastu od 10 godina. Neka od najpoznatijih svjetskih imena koja su u ovom uzrastu učestvovala na Smrikva Bowl turniru su: Carlos Alcaraz, Dominic Thiem, Borna Ćorić, Holger Rune, Ajla Tomljanović, Belinda Benčić, Linda Fruhvirtova, Olga Danilović i mnogi drugi.

Nastup na Smrikvi bit će zasigurno jedno neprocjenjivo iskustvo za Tabak, te velika prilika za učenje i napredovanje u svijetu tenisa.

Ovo je ujedno i svojevrsna kruna Eninog dosadašnjeg kvalitetnog rada i izvrsnih rezultata koje je postigla u prethodnom periodu, te njen izbor od strane svjetskih stručnjaka samo još jednom potvrđuje činjenicu da se radi o velikoj nadi bh tenisa.

Eni želimo mnogo sportske sreće i uspjeha na ovogodišnjem izdanju Smrikva Bowl turnira i sigurni smo da će, kao i do sada, naš grad i državu predstaviti na najbolji način.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno