Kultura

Emir Hadžihafizbegović pred gostovanje u Švicarskoj: Čast mi je igrati monodramu „Sve je do nas” na Dan državnosti BiH

Emir Hadžihafizbegović pred gostovanje u Švicarskoj: Čast mi je igrati monodramu „Sve je do nas” na Dan državnosti BiH – Na Dan državnosti BiH, 25. novembra ove godine, koji će biti obilježen u Švicarskoj, u organizaciji zajednice bosanskih udruženja centralne Švicarske, okupljenih pod imenom „Moja BiH“, velikan bh. glumišta Emir Hadžihafizbegović u Luzernu odigrat će svoju monodramu „Sve je do nas“. Zbog velikog interesovanja Bosanaca i Hercegovaca koji žive u ovoj zemlji, predstava će biti igrana u dva termina, u 18 i 20.30 sati.

– Vaš Emir Hadžihafizbegović poziva vas da 24. i 25. novembra dođete u Cirih da se družimo. Proslava Dana državnosti je 24. novembra, a 25. igram dvije predstave u Emmenbruckeu. Puno sam vas poželio, a vjerovatno i vi mene. Imat ćete priliku da vidite jednu prezanimljivu predstavu koju sam tek počeo igrati. Vidimo se i voli vas puno vaš Emir Hadžihafizbegović- poručio je glumac u kratkoj video poruci.

Od premijere, monodrama „Sve je do nas“ gostovala je u Stockholmu, Goteborgu Copenhagenu, Oslu, Splitu, Travniku, Sandžaku, a prvi put bit će izvedena u Švicarskoj na Dan državnosti.

– Predstava je do sada svugdje izuzetno dobro prošla i ne mogu izdvojiti niti jedan grad u kojem sam primijetio da sam dobio najveći aplauz. Monodrama govori o stanju duha, te o razlozima dešavanja nekih stvari na koje imamo utjecaj, a ne želimo da utičemo. Ja igram profesora matematike bez posla, a predstava nas tjera da se restartujemo, borimo i krenemo jednim putem koji omogućava prosperitet svim narodima u BiH i dijaspori. Zbog toga se ljudi dosta pronalaze u njoj, i jako je zanimljivo kod publike vidjeti taj splet emocija, od smijeha pa do tuge i suza- kaže Emir Hadžihafizbegović.

Kako ističe, izuzetna mu je čast odigrati predstavu na ovako važan datum u historiji, Dan državnosti BiH.

– Uz organizaciju zajednice „Moja BiH“ iz Švicarske, koju čine pet bosanskohercegovačkih Kulturnih centara iz Lucerna, Ciriha, Cuga, Argaua i Kisnahta, uvjeren sam da će sve proći spektakularno.  Interes za predstavu je veliki, tako da ću nakon igranja u Luzernu nastaviti sa turnejom, a pozivi za gostovanja mi stižu iz cijelog svijeta- govori vrsni glumac.

Više informacija o predstavi, kao i proslavi Dana državnosti BiH u Švicarskoj možete potražiti na stranici:

http://www.moja-bih.ch/

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem