Nogomet

Elvir Baljić stručni komentator utakmica Zmajeva na Novoj BH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Elvir Baljić stručni komentator utakmica Zmajeva na Novoj BH – Elvir Baljić, legendarni bh. fudbaler pridružuje se sportskom timu Nove BH. Baljić će biti stručni komentator utakmica koje očekuju Zmajeve u Ligi nacija i baražu za EURO 2021, a koje će prenositi ova bh. kuća.

Bivši bh. reprezentativac i igrač Real Madrida, doputovao je prije dva dana iz Istanbula, gdje živi dugi niz godina, a večeras će prvi put sjesti u komentatorsku kabinu kako bi ispratio start Fudbalske reprezentacije BiH u Grupi A Lige nacija, a to je meč protiv selekcije Italije koji se igra u Firenci.

Angažman Baljića kao komentatora, s obzirom na njegovo bogato fudbalsko iskustvo i odlično poznavanje bh. tima, zasigurno će dati novu energiju prijenosima utakmica reprezentacije BiH na ovoj televiziji, a nadamo se i odličan osvrt na igru i učinak Zmajeva.  Na komenatorskim pozicijama, kao i do sad,  bit će dobro poznati trojac Nove BH Sabahudin Topalbećirević, Adis Hadžić i Denis Huseinbegović.

Elvir Baljić je u bogatoj igračkoj karijeri nastupao za Željezničar, Sarajevo, Fenerbahce, Rayo Vallecano, Konyaspor, Istanbulspor, kao i za kraljevski Real. U dresu španskog nogometnog giganta zabilježio je 11 nastupa, a sa klubom je osvojio i titulu prvaka Evrope.

Značajan je njegov doprinos i bh. nacionalnom timu u kojem je debitovao 24. aprila 1996. godine. Za reprezentaciju je odigrao 38 utakmica i postigao 14 golova, a također jedini je igrač koji je u jednoj utakmici za bh. nogometni tim postigao 4 gola. U februaru 2010. godine, izabran je za prvog pomoćnika selektora Safeta Sušića. Upravo je Baljić jedan od zaslužnih za najveći uspjeh Zmajeva, a to je plasman Nogometne reprezentacije BiH na Svjetsko prvenstvo održano 2014. godine u Brazilu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno