Ljudi

Elma Kablar: Želim inspirirati žene u BiH da se bave trail trčanjem

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Elma Kablar, profesorica je engleskog jezika, a njena strast i hobi su trail trčanje i outdoor fitness. Ova Zeničanka je 2012. godine otišla u daleki Japan gdje je 2017. počela trčati. Iste godine istrčala je svoj prvi polumaraton.

Za magazin Visit BiH kaže da su atmosfera i način na koje se trke u Japanu organiziraju probudile kod nje veliku ljubav prema trčanju. Ubrzo nakon toga postala je lider SOGO run Club u Tokiju gdje je bila i jos je velika inspiracija za mnoge trkače u Japanu i šire.

-Privremeno sam se vratila u BiH kako bih prenijela svoje znanje i iskustva. Jedan od projekata koji je bio proizvod mog iskustva i znanja stečenog u Japanu je organizacija prve „zelene trke“ u regionu, Steel Trail Zenica – priča nam Elma.

Lijepe staze

Svoj prvi ultra trail maraton, Madarao Forest trail race, od 50 kilometara istrčala je 2018. godine. Tu je upoznala i producenta te trke, Hiroki Ishikawa koji je jedan od začetnika trail trčanja u Japanu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno