Biznis

Elektroprivreda o problemima u rudnicima: Odgovorne su uprave RMU Zenica i Kreka

Elektroprivreda o problemima u rudnicima: Odgovorne su uprave RMU Zenica i Kreka – Elektroprivreda Bosne i Hercegovine oglasila se danas povodom problema u rudnicima Zenica i Kreka.

“JP Elektroprivreda BiH redovno izmiruje sve svoje obaveze prema rudnicima Koncerna EPBiH, a time i prema rudnicima Zenica i Kreka. Ujedno, JP Elektroprivreda BiH redovno izmiruje i obaveze prema Rudniku Banovići, koji ugljem snabdijeva TE Tuzla”, kažu iz Elektroprivrede.

Dalje se tvrdi kako su zbog smanjene proizvodnje uglja posebno u rudnicima Zenica i Kreka, smanjeni prihodi rudnika.

“Razlozi su loše upravljanje od strane upravljačkih struktura rudnika, neispunjenje planova poslovanja i vrlo niska produktivnost, kažu iz EPBiH.

Što se tiče aktuelne situacije u RMU Zenica i RU Kreka iz EPBiH kažu da je adresa za upite uprava rudnika, koje su odgovorne za tekuće poslovanje.

“Pitanje primanja, odnosno plata uposlenika u rudnicima Koncerna EPBiH, je u isključivoj nadležnosti uprava rudnika.

Razlozi zbog kojih su smanjeni prihodi RU Kreka u čijem sastavu je kop Šikulje, također su uzrokovani smanjenom proizvodnjom uglja iz svih proizvodnih kapaciteta ovog Rudnika, tvrde iz EPBiH.

“Nadzorni odbor i Uprava JP Elektroprivreda BiH, uz podršku Vlade Federacije BiH i resornog Ministrastva, intenzivno provode mjere za poboljšanje upravljanja u rudnicima, kao prva faza reorganizacije rudnika, ali nailaze na otpore samih rudnika što se ogleda i kroz aktuelne obustave rada”, zaključuje se u saopćenju

Izvor: klix.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: