Info

Elektoprivreda i Sberbank BH: plaćanje računa bez redova, provizije i popunjavanja uplatnica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Elektoprivreda i Sberbank BH: plaćanje računa bez redova, provizije i popunjavanja uplatnica – JP Elektroprivreda BiH i Sberbank BH potpisale su danas sporazum o ugovaranju i izvršavanju usluge ClickPay koja omogućava plaćanje računa samo jednim klikom. Sporazum su potpisali Džemo Borovina, izvršni direktor Elektoprivrede za Snabdijevanje i trgovinu, i Jasmin Spahić, izvršni direktor Sberbank BH.

ClickPay usluga Sberbank BH omogućava plaćanje računa za električnu energiju bez popunjavanja uplatnica i bez naknada za sve korisnike e-računa. Naime, svi kupci električne energije koji račun dobivaju elektronskim putem (e-račun), a koji pristupe usluzi ClickPay u periodu od 01.12.2017. do 01.12.2018. godine, ostvaruju pravo plaćanja računa bez provizije prvih godinu dana korištenja, od dana aktivacije usluge.

Prijava za korištenje usluge ClickPay je besplatna i dostupna je svim klijentima Sberbank BH putem aplikacija elektronskog i mobilnog bankarstva. Nakon prijave, po izdavanju računa za električnu energiju, automatski dobivate ispunjenu uplatnicu i jednim klikom realizujete plaćanje. Također, postoji opcija korekcije iznosa za uplatu, po želji i potrebama korisnika.

„Elektroprivreda BiH u posljednje vrijeme je u procesu digitalne transformacije, i znatne napore ulažemo u informatizaciju poslovanja kako bismo pratili svjetske trendove, a istovremeno, našim kupcima omogućili da uštede svoje vrijeme i novac. Za korisnike e-računa smo omogućili i povoljniji rok plaćanja računa, odnosno 30 dana umjesto 15, koliko imaju korisnici sa papirnom dostavom računa, a odnedavno je moguće izvršiti i online registraciju na e-račun putem korisničkog naloga na našoj web stranici www.epbih.ba,“ kazao je direktor Borovina.

Elektronski račun je sadržajno identičan papirnom računu, a razlika je u tome što stiže direktno na mail adresu, te omogućava trajno arhiviranje i dostupnost. Svi zainteresirani korisnici koji još uvijek primaju papirni račun, a žele ga u elektronskoj formi, mogu izvršiti online prijavu ili podnijeti pismeni zahtjev u bilo kojoj poslovnici Elektrodistribucije. U slučaju da se račun plaća lično, a ne elektronski, dovoljno je da kupac dođe sa brojem i iznosom računa (zapisano ili uslikano), te popuni uplatnicu u Elektrodistribuciji i račun će moći platiti bez ikakve dodatne provizije.

„Nakon što smo potpisali sporazume sa telekom operaterima za ClickPay uslugu sada prelazimo na energetski sektor. U tom smislu jako smo sretni što imamo Elektroprivredu BiH za partnera sa kojim možemo dodatno olakšati svakodnevnicu naših klijenata. Sa online plaćanjem računa naši klijenti štede vrijeme i novac, dobivaju bržu i sigurnu dostavu računa, po povoljnijim uslovima, te doprinose zaštiti životne sredine“, istakao je Spahić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno